ул. „Невестина скала” 18, вх. В, София 1000
Тел/Факс: 02 / 858 1001

office@planexbuild.com
Предишни новини

Планекс Холдинг дари на Варна мраморна пластика на Венера
14/08/2010

 

На 14 август беше официалното откриване на пластиката „Венера от Варна”, която Планекс Холдинг подари на град Варна по повод 20-годишнината от основаването си. Дарението беше прието от кмета на града Кирил Йорданов. На събитието присъстваха областният управител на Варненска област – Данчо Симеонов, общественици, граждани, представители на медиите, приятели и служители на фирмата.

Пластиката „Венера от Варна” е изработена от цял блок тасоски мрамор и е дело на скулптора Веселин Костадинов. „В страната няма подобно произведение, поставено на открито – казва Костадинов. „Необходим ни е културен ренесанс, със стойностни работи, съобразени с европейското мислене и възприемане на изкуството. Необходими са ни дарители, бизнесмени с широк поглед, ценящи изкуството и артистите.”

“За 20 години Планекс построи много сгради във Варна. Винаги сме се старали да строим качествено и модерно, да правим града по-красив” - каза Пламен Андреев, управител и съсобственик на Планекс Холдинг. „Надяваме се варненци да приемат пластиката на Венера като израз на добрата воля, духовна потребност и обществена отговорност на компанията, както и като желание за подобряване на градската среда”

Това не е първата подобна инициатива на Планекс. Фонтанът с делфините пред църквата „Св. Никола” на бул. „Княз Борис І” също е дарение от холдинга за варненци. За съжаление от доста време фонтанът е боядисан с блажна боя – дело на неизвестни хулигани.