ул. „Невестина скала” 18, вх. В, София 1000
Тел/Факс: 02 / 858 1001

office@planexbuild.com
Предишни новини

АКВАРЕЛ РЕЗИДЕНС“ ПОБЕДИ В КОНКУРСА „СГРАДА НА ГОДИНАТА БЪЛГАРИЯ’2016“
14/12/2016

 
За 15-и пореден път Националният конкурс "Сграда на годината" направи преглед на най-хубавите сгради в България, реализирани през изтичащата година. Това е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата у нас.

28-членното жури, съставено от представители на професионалните и академични общности, браншовите организации и водещи компании от бизнеса, с председател зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, единодушно присъди първа награда в категорията „Жилищни комплекси“ на „Акварел Резиденс“ – Варна. Впечатляващият комплекс от затворен тип във варненския квартал „Бриз“ е изграден от фирма Планекс. Инвеститор на отличената сграда е Планекс Инвест, проектант- арх. Мартин Христов, а конструктор- инж. Веселин Първанов.

„Акварел Резиденс“ демонстрира визията на „Планекс“ за подобряване средата на живот и максимално приближаване към природата.  Комплексът в най-голяма степен покрива съвременните изисквания за „зелена сграда“– енергоефективност, влагане на естествени материали, създаване на нови зелени площи. Основният приоритет при композирането на сградите в „Акварел Резиденс“ е запазването на иглолистната растителност в съчетание с комфорта на обитаването.

„От пролетта досега много хора искаха да им покажа „Акварел“. След разходката почти всички сядаха в парка и казваха „Не ми се тръгва оттук“. За мен това също е оценка. Благодаря на екипа на „Планекс“, на проектантите, на журито, на всички наши партньори и клиенти“- каза на официалната церемония за връчване на статуетката „Сграда на Годината“ управителят на „Планекс“ инж. Пламен Андреев.

Това е поредната престижна награда за варненската строителна компания. През октомври „Акварел Резиденс“ бе обявен и за Най-добрата жилищна сграда във Варненска област на конкурса „Златен отвес 2016“.

Повече за „Акварел Резиденс“ вижте на: http://realtyplanex.com/aquarelle/